Menu

Enoteca Norge AS - Privat import av Italienske og Franske viner til Norge

header photo

Om Enoteca

Enoteca er et italiensk ord, avledet fra det greske ordet Οινοθήκη, som bokstavelig talt betyr "vin arkivet". Enoteca brukes til å beskrive en spesiell type lokal eller regional vinbutikk.  En Enoteca er først og fremst rettet mot å gi besøkende og turister muligheten til å smake de lokale eller regionale vinene til en rimelig pris og eventuelt å kjøpe dem. En Enoteca drives ofte i samarbeid med dyrkere eller turistorganisasjoner i bygda eller regionen. Grunnen til at disse etablissementene ble kalt "vin biblioteker" var at de skulle være informasjonskilde om lokale viner snarere enn som vanlige utsalgssteder for større mengder av hver vin. Kunder som ønsker å kjøpe større mengder etter å ha smakt blir henvist direkte til produsentene. I noen tilfeller vil en Enoteca også selge andre lokale matvarer og / eller små snacks som passer til de ulike vinene.

En Enoteca er trolig mer gunstig for mindre, ikke altfor kjente produsenter enn for de store og etablerte. Det er mer gunstig for tilfeldige besøkende å finne alle vinene på et sted, og produsentene slipper å ha et utsalgsted åpent bare i tilfelle noen kommer for å kjøpe noen få flasker.

Enoteca spredte seg nord for Alpene til Østerrike under det tyske navn Vinothek og videre fra Østerrike til Tyskland. I dag finner man Enotecaer over hele verden.


© 2018. Enoteca Norge AS